Pages

Wednesday, June 1, 2011

♥♥Al-Fatihah♥♥

Ahad lepas aku dikejutkan dengan berita sedih. Salah seorang penterjemah yang aku hormati telah kembali ke rahmatullah. Beliau ialah Tuan Adlie Syamsudin Samsudin. Di ofis beliau duduk di sebelah aku. Bayangkan apa perasaan aku sekarang bila aku toleh sebelah kanan aku, dia tak ada?
Pemergian dia secara tiba-tiba. Sukar dipercaya.

Sehingga hari ni aku akan sayu bila melihat meja dia. Aku rasa macam dia masih ada dengan kami. Cuma dia tak masuk ofis. Barang-barang dia yang masih ada di atas meja membuat aku sebak setiap kali terpandangkan semua itu. Dia seorang yang sangat baik dan mulia hatinya. Dia pasti selalu kami rindui =(

Tuan Adlie Syamsudin,,,
Semoga kamu ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.
Semoga Syurga Allah menjadi tempat persemadian abadi untukmu.
Amin.

♥♥Paris Van Java, Bandung 2011♥♥

Dah seminggu dah aku balik dari Bandung. 4 hari di sana sangat menguji aku. Sampai je airport dah spoil. Tapi aku sedaya upaya untuk mengabaikan "shit happen" tu. Aku tak izinkan manusia-manusia bodoh yang tak bertimbang rasa merosakkan holiday idaman aku.

Di Bandung semua okey. Aku suka. Especially melihat billboard, banner, bunting si sepanjang jalan (dasar budak percetakan!). Advertising mereka di sana bagi aku sangat kreatif. Berbeza dengan di Malaysia. Billboard kadang-kadang merepek je. Apa lagi tagline iklan tu. Hahaha!

So seperti niat asal aku ke sana, nak bershopping. Aku berjaya menghabiskan Rp3,000,000 dan RM100. Banyak jugak dapat aku beli. Tapi sumpah banyak lagi yang aku tak dapat beli. Tak apa, aku pasti akan ke sana lagi. Aku dah tahu apa yang aku boleh dapat di sana, aku tak dapat di sini. Huhuhuhu.

Keseluruhannya, holiday aku berjalan lancar. Gambar pun aku dah uplod di Facebook. Kalau nak tengok boleh tekan link di bawah ni:


Next destination is Singapore! (InsyaAllah) ^_____^