Pages

Monday, August 15, 2011

♥♥Iftar Bersama Sahabat Sejati♥♥


Semalam, sekali lagi kami bertemu, kami berkumpul, macam dulu-dulu. Banyak yang dah berbeza. Semua dah berkerjaya, bergaya, berada, dan serba-serbi ada. Alhamdulillah.... Aku tergolong dalam kalangan mereka. Walaupun mungkin ada yang terkurang, ada yang terlebih. Namun, pada aku kami semua sama. Kami saling sayang antara satu sama lain. Kami saling menghargai satu sama lain. Kami saling melindungi dan menjaga satu sama lain. Itulah sahabat sejati.

Siapa sakit, siapa jatuh, siapa sedih, siapa susah? Kami tidak pernah meninggalkan sesiapa pun menghadapinya keseorangan. Ikatan kami kukuh, kuat, dan teguh. Aku bersyukur memiliki sahabat seperti mereka. Aku bahagia memiliki sahabat seperti mereka. Semoga tiada satu pun di antara kami yang akan berubah. Melainkan berubah untuk menjadi lebih baik dan berguna sahaja yang aku doakan.

Aku yakin, aku percaya, selagi hati dan jiwa kita kekal bersatu. Kita akan senantiasa bersama. Jarak dan masa bukan penghalang. Kita sudahpun buktikan. Akhirnya, penat lelah kita selama ini, semakin menunjukkan hasilnya. Mungkin berkat kita berusaha bersama-sama. Tidak pernah mahu sendiri-sendiri. Jatuh bangun tetap bersama.

Kalian sahabat sejati. Hidup ataupun mati, aku masih mahu memiliki kalian sebagai sahabat aku.
Semoga kita terus berjaya dan dapat membanggakan insan-insan terpenting dalam hidup kita.
Amin,, amin,, amin,,

InsyaAllah, berkumpul lagi kita, Syawal nanti =)

0 Balasan Bebelan:

Post a Comment