Pages

Sunday, May 23, 2010

♥♥Arti Sahabat♥♥

Dari awal pagi aku suda rasa berat hati mao ke department,,sengaja aku berlengah2 bersiap,,sengaja aku datang lewat,,sengaja aku bawa moto lambat2.. Setiba aku di department siang tadi mujur sama waktu dgn ketibaan orang2 company yg dtg ke degree show kami utk mencari calon2 designer bg company mereka.. Jadinya keadaan terus bertukar sibuk..masing2 sibuk melayan pelawat2 yg hadir.. Aku pula terus lupa,,lupa sebentar bahawasanya hari ini adalah hari terakhir kami berada di department bersama2.. Bukan aku tak perasan,, ramai yang muka da lain macam.. Walaupun masih bergelak tawa seperti biasa,,bergurau senda seperti bercinta,,usik-mengusik dan bahan-membahan sesama kita.. Aku tahu dalam hati kalian cuba menganggap hari ini adalah seperti hari2 sebelumnya.. Tapi hakikatnya hari ini adalah hari yg istimewa,, hari yg kita takkan lupa,,hari yg kita akan merinduinya,,hari yg pasti meninggalkan kesan dlm hati kalian.. Mungkin silap kita,,sejak awal persahabatan lagi kita terbiasa bersama..segala-galanya kita buat bersama..baik atau buruk tetap bersama hingga kita terlupa suatu saat kita pasti akan berpisah dan semuanya di haluan masing2..tika itu kita tidak dapat lagi bersama...

Petang tadi bila En.Wan minta kita semua berkumpul,aku sudah dapat rasa..pasti akan ada sesuatu yg akan diucapkan,,ada sesuatu akan disampaikan,,ada sesuatu akan diamanatkan.. Ya! Semua tekaan aku itu memang sudah berlaku tadi. Belum pun sampai giliran aku utk berkata-kata,,terlebih dahulu mata aku berkaca-kaca,,dem~ Aku tdk pernah merasai suasana yg begitu syahdu seperti tadi..Segala kata-kata yg terucap dari setiap mulut kalian tadi cukup menyakinkan aku bahawa kalian begitu ikhlas dalam persahabatan kita.. Walaupun kadang-kala kita tewas dgn perselisihan faham kita tidak pernah membiarkan perasaan itu bersarang lama dlm hati kita..

Akhirnya,,kita telah pun berjaya melalui semuanya dgn baik..alhamdulillah~ Sejujurnya aku sangat2 berbangga mengenali kalian,,mempunyai sahabat seperti kalian,,dan sebenarnya aku belum puas untuk bersama-sama kalian..terasa masa terlalu cepat berputaran..Di sini ingin aku ulangi kata2 aku di dalam kelas tadi...TERIMA KASIH KRN MENJADI SAHABAT AKU,,MENGENALI KALIAN ADALAH ANTARA PERKARA TERINDAH DALAM HIDUP AKU..Aku doakan kalian berjaya dalam kehidupan baru selepas ini..Dan harap kita tidak akan pernah terlupa atau melupakan segala yg pernah kita lakukan BERSAMA.
AKU SAYANG KALIAN!

P/S: aku masih menanges teresak2 cam dlm kelas tadi mase tulis entri ni ok! dem~~0 Balasan Bebelan:

Post a Comment